O vizită la cabinetul de ginecologie, realizată cu regularitate, poate preveni o mulțime de probleme de sănătate, asigurând atât o viață sexuală normală cât și o sarcină sănătoasă, dar și o sănătate generală și locală bună, pe termen lung.
Medicul ginecolog vă poate oferi sfaturi contraceptive care sunt foarte importante pentru o viață sexuală sau pentru o sarcină programată sau pentru disfuncții ale ciclului menstrual, cu evitarea efectelor adverse ale tratamentului prelungit hormonal/anticoncepțional.
Deasemenea, menopauza trebuie să fie cel puțin motivul T0 de consult ginecologic care permite, pe lângă tratamentul simptomatic al fenomenelor specifice acestei etape și diagnosticul precoce al unor leziuni concomitente, anterior asimptomatice, de cele mai multe ori periculoase, permițând o terapie adecvată, cu rezultate bune, chiar fericite, pe termen scurt și mai ales pe termen lung. Sfaturile și informațiile primite de la medicul ginecolog vă pot ajuta să depășiți această perioadă a vieții, în care simptomele pot fi uneori supărătoare și aparent greu de depășit.

Monitorizarea sarcinii este importantă iar viitoarele mame vor găsi consilierea necesară pentru o sarcina fără probleme. Ecografie obstetricală și ginecologică, abdominală și intravaginală poate depista sarcini de până în patru săptămâni și poate vizualiza, la sarcinile de peste patru săptămâni, starea de normalitate sau patologică a fătului.

Se fac măsurători și se consemnează următoarele aspecte în funcție de vârsta sarcinii: diametrul sacului ovular, diametrul biparietal, lungimea femurului, circumferința abdomenului, circumferința toracelui, placentă, lichid amniotic, mișcări active fetale, mișcări respiratorii, activitatea cardiacă, coloana vertebrală, cordon ombilical, arteră ombilicală, arteră cerebrală medie, etc.

Ecografia ajută la vizualizarea unei sarcini multiple, a unei malformații, a unei patologii fetale permițând medicului obstetrician să ia la timp toate măsurile necesare pentru fiecare caz în parte.

Din nefericire, aparatul genital feminin nu aduce numai bucurii (procreerea), ci există o întreagă gamă de leziuni, care pot crea cel puțin neplăceri (vaginită, leucoree, anexită, etc) sau suferințe acute, uneori cu risc vital (sarcina extrauterină, anexita acută, pioovar, metroanexită) până la leziuni de o gravitate severă, cum ar fi: cancerul de col uterin, cancerul de corp uterin, cancerul ovarian. În toate țările civilizate, femeile, în cunoștință de cauză de aceste mari riscuri patologice, fac periodic un consult ginecologic, chiar în afara simptomatologiei, consult care permite un diagnostic precoce, diagnostic care la rândul lui permite un tratament eficient, cu prelungirea duratei de viață, dacă nu chiar vindecare.

În acest scop, clinica noastră, vă oferă cu mare competență, diagnosticul, atunci când este posibil tratamentul sau/și consilierea medicală ce vă poate orienta către opțiunea directă și eficientă de atitudine adaptată situației dumneavoastră.

Servicii oferite:

  • Consultații de specialitate

  • Tratamente locale: badijonaj, lavaj

  • Recoltare pentru test Babeș-Papanicolau

  • Recoltare secreție vaginală

  • Extracție corpi străini

  • Electrocauterizare leziuni col uterin

  • Recoltarea produselor patologice sau material pentru biopsie

  • Aplicarea și îndepărtarea unui sterilet

  • Test sarcină